putin primerplano

Vladimir Putin arriba al Vietnam a la recerca de suport després que el seu país i Corea del Nord hagin signat un acord d'"associació estratègica integral" que inclou un pacte de defensa mútua.

El nou document reemplaça tractats anteriors i cobriria la cooperació en política, economia, cultura, humanitats i seguretat.

Segons informen mitjans estatals russos, Putin ha assegurat que "l'acord d'associació integral signat preveu, entre altres coses, assistència mútua en cas d'agressió contra una de les parts d'aquest acord". A més, Rússia "no descarta la cooperació tecnicomilitar amb la República Popular Democràtica de Corea de conformitat amb el document".

Per part seva, el líder nord-coreà, Kim Jong Un, ha expressat ple suport i solidaritat amb Moscou. Els dos territoris també "s'oposen a l'ús amb finalitats polítiques de les sancions, que només serveixen per soscavar la situació internacional".

"Rússia i Corea del Nord desenvolupen una política exterior autònoma i independent i no accepten el llenguatge del xantatge i el dictat". "Malgrat la pressió externa, els nostres països es desenvolupen amb èxit sobre una base sobirana i independent, s'han prestat i es presten suport mutu com a veritables amics i bons veïns", ha afegit Putin.

Després d'això, el president de Rússia ha deixat Corea del Nord i ha viatjat fins a la capital vietnamita, Hanoi, on és des de dimecres.

Està previst que la visita duri dos dies i inclourà reunions amb diversos líders vietnamites. De la mateixa manera, es preveu que els dos territoris aconsegueixin adoptar una declaració conjunta i anunciïn acords sobre cooperació.

Noticias relacionadas

contador