photo d archives de fondateur du groupe de mercenaires prives wagner yevgeny prigozhin a moscou en russie

Ievgueni Prigojin, líder dels mercenaris de Wagner, ha negat haver intentat enderrocar el govern rus després de la rebel·lió d'aquest cap de setmana, i ha indicat que el seu objectiu era evitar la dissolució del grup de milicians.

"No teníem l'objectiu d'enderrocar el règim existent, que és elegit legalment, com hem dit moltes vegades. La nostra decisió de fer la volta va venir de dos factors importants. La primera va ser que no volíem vessar sang russa. El segon, estàvem marxant per manifestar la nostra protesta, no per enderrocar el govern", ha assenyalat en un enregistrament d'11 minuts publicat a Telegram aquest dilluns.

Prigojin, que no s'ha referit a Vladimir Putin pel seu nom durant el seu missatge, també ha afirmat que amb la sublevació volia posar de manifest la debilitat de les defenses internes de Rússia.

"L'objectiu era evitar la destrucció de Wagner i responsabilitzar aquells que, amb les seves accions poc professionals, van cometre una gran quantitat d'errors durant l'operació militar especial", va afegir.

El cap de Wagner ha deixat clar des del primer moment que el seu objectiu era el ministre de Defensa de Moscou, Serguei Xoigú, a qui havia criticat durament per la gestió de la invasió d'Ucraïna, i que ha acusat de bombardejar un dels seus campaments.

Noticias relacionadas

contador