silvio berlusconi epp 2017 1

L'exprimer ministre d'Itàlia Silvio Berlusconi ha mort als 86 anys a l'hospital San Raffaele de Milà, la seva ciutat natal, on estava ingressat des de divendres passat.

Il Cavaliere, afligit d'una leucèmia, va passar els últims mesos entrant i sortint de l'hospital. I és que la seva salut havia empitjorat considerablement. El polèmic polític ja havia passat per l'hospital el mes d'abril passat per problemes pulmonars i cardiovasculars, en aquella ocasió a la unitat de cures intensives, i fa uns quants dies va tornar a ingressar amb pronòstic preocupant.

La seva salut era tan delicada que fins i tot fins al centre hospitalari s'havien desplaçat diversos membres de la família.

Berlusconi, empresari i fundador de Forza Italia, va ocupar en tres ocasions la prefectura de Govern a Itàlia (de fet, ha estat el primer ministre italià que més ha durat en el càrrec durant els darrers 70 anys) i en les últimes eleccions, celebrades el 2022, va tornar a un càrrec electe com a senador. Va suposar el retorn a les institucions després de la seva inhabilitació, el 2013, per la seva condemna per prostitució de menors i abús de l'autoritat, conegut com el 'cas Ruby', encara que va ser absolt només un any després.

L'italià, que va arribar a ser president de l'AC Milan i va acumular un gran poder mediàtic, ja que va ser propietari de diverses cadenes de televisió i capçaleres de diaris, sempre va ser objecte de polèmica, i per això més que pel llegat polític, serà recordat pels escàndols que va protagonitzar al llarg de la seva vida.

contador