• Nicolás Maduro: "Veneçuela va crear un cistell de moneda" per alliberar-se "del dòlar i amb les monedes de lliure conversió com el iuan, l'euro, el ien, la rupia i les monedes internacionals"
cbmaduro

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha anunciat aquest dijous que el país començarà aplicar un nou sistema de pagaments internacionals que farà servir un cistell de monedes diferents al dòlar nord-americà, amb l'objectiu de contrarestar les sancions de Washington al país.

"Veneçuela implementarà un nou sistema de pagament internacional i va crear un cistell de moneda per alliberar-nos del dòlar i amb les monedes de lliure conversió com el iuan (de la Xina), l'euro, el ien (Japó), la rupia (de l'Índia) i les monedes internacionals", ha dit ressaltant que l'objectiu és "alliberar les urpes del dòlar com a moneda opressora".

"Hem de portar un nou sistema de pagaments internacional"

"Hem de portar un nou sistema de pagaments internacional. Això és immediat, una ordre, que ja es comenci a implementar a tot nivell", ha agregat, segons ha informat l'agència estatal veneçolana de notícies, AVN.

Maduro ha sostingut que la mesura, que començarà a aplicar-se a partir de la setmana que ve "obrirà els camins d'un nou sistema monetari, financer internacional i s'alliberarà del xantatge mitjançant el dòlar".

contador