maersk dl ship shipping china nz new zealand
Flickr (PD)

Les exportacions xineses van augmentar un 7,1% a l'agost respecte a l'any anterior, fet que suposa una desacceleració respecte a l'augment del 18,0% registrat al juliol, segons han mostrat dimecres les dades oficials de duanes. La lectura no ha complert les expectatives dels analistes amb un augment del 12,8%. L'augment de la inflació va frenar la demanda exterior i les noves restriccions de Covid i les onades de calor van pertorbar la producció, cosa que va revifar els riscos a la baixa per a l'economia.

El viceministre de Comerç, Li Fei, va dir dilluns que el comerç exterior de la Xina s'enfronta a factors desfavorables, com ara l'afebliment de la demanda externa.

Pel que fa a les importacions, van tornar a ser tèbies, amb un augment de només el 0,3% a l'agost, enfront del 2,3% del mes anterior, segons les dades de duanes, i molt per sota de la previsió d'un augment de l'1,1%.

La feblesa de la demanda interna, minvada per les pitjors onades de calor de les darreres dècades, la crisi immobiliària i l'atonia del consum, va paralitzar les importacions.

Els preus mundials de les primeres matèries van continuar caient a l'agost, encara que a un ritme més lent.

Això va deixar un superàvit comercial més estret, de 79.390 milions de dòlars, comparat amb el superàvit de 101.260 milions de dòlars del juliol, que va suposar un rècord per a la balança comercial de béns d'un sol mes per a qualsevol país a la història.

Noticias relacionadas

contador