le-chinois-xi-jinping-prochainement-a-la-maison-blanche-dit-trump 20200303152716

La Xina s'ha sumat a la llista de països que han tancat les seves fronteres amb el Regne Unit després de l'aparició de les noves soques de coronavirus al país. El govern del gegant asiàtic ha decidit suspendre els vols directes des de i cap a la regió britànica.

La notícia l'ha anunciat un portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors, Wang Wenbin, aquest dijous. "Després de molta consideració, la Xina ha decidit prendre referències d'altres països i suspendre els vols cap al i des del Regne Unit", ha dit Wang als periodistes en una reunió informativa diària, segons recull Reuters.

Per tant, la Xina segueix l'estela d'altres països, que també han tallat les seves comunicacions amb el Regne Unit per la nova soca de la Covid-19. El passat cap de setmana el govern britànic anunciava que havia descobert una nova soca de coronavirus més contagiosa, cosa que va provocar una cadena de tancaments de les fronteres i suspensió de vols per part d'altres països europeus, entre ells Alemanya i França, que va deixar els britànics aïllats. Espanya i Portugal, per la seva banda, van decidir també suspendre els vols dilluns, i Espanya va fer un pas més en anunciar, un dia després, que restringia l'entrada des del Regne Unit durant 14 dies.

El problema és que aquest dimecres el Regne Unit tornava a anunciar la detecció d'una segona soca, altament infecciosa, procedent de Sud-àfrica. "La Xina seguirà de prop els esdeveniments rellevants i ajustar dinàmicament les mesures de control depenent de la situació", ha explicat Wang al respecte.

Actualment hi ha vuit vols setmanals entre la Xina continental i el Regne Unit, segons el proveïdor de dades d'aviació Variflight, incloent-hi un d'Air China, un de la China Eastern Airlines i un de la China Southern Airlines. British Airways opera dos vols setmanals de Londres a Xangai.

ÚLTIMES DADES DE CONTAGIS A LA XINA

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha anunciat aquest dijous la detecció de 17 nous positius de coronavirus, 6 dels quals han estat diagnosticats a la província nord-oriental de Liaoning, escenari d'un petit rebrot. La ciutat portuària de Dalian, a Liaoning, està analitzant els seus més de sis milions de residents des de dimarts passat, després que es detectessin una vintena de casos entre els dies 15 i 21 de desembre, i el degoteig ha continuat durant el 22 i el 23.

Els 11 casos restants anunciats s'han detectat entre viatgers procedents de l'estranger a Xangai (aquest, 6) i a les províncies de Sichuan (centre, 2), Henan (centre-est, 1), Cantó (sud-est, 1) i Liaoning (nord-est, 1).

Noticias relacionadas

contador