trump china eeuu portada buena

Les autoritats xineses plantegen seriosos dubtes sobre la bona evolució de la guerra comercial. Segons informa Bloomberg, alts oficials de Pequín posen en quarantena la possibilitat d'arribar a un acord comercial integral a llarg termini amb els Estats Units, fins i tot quan les dues parts es troben pròximes a signar un tractat de "fase u".

En converses privades amb visitants a Pequín i altres interlocutors durant les últimes setmanes, els funcionaris xinesos han advertit que no cediran en els assumptes més espinosos, segons persones familiaritzades amb l'assumpte. Segueixen preocupats per la naturalesa impulsiva del president Donald Trump i pel risc que pugui retirar fins i tot d'un acord inicial i limitat que les dues parts es mostren disposades a signar durant les properes setmanes.

Altres informacions apunten també a les dificultats per a la signatura d'aquest acord, ja que en aquest moment el lloc de la trobada que permeti al president dels EUA i al seu homòleg xinès, Xi Jinping, ratificar el pacte està en l'aire. S'esperava que es reunissin a la cimera de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic a Xile el mes que ve, per discutir un possible acord comercial de "fase u", però aquesta reunió va ser cancel·lada sobtadament a causa dels disturbis interns.

"Les delegacions comercials xineses i nord-americanes romanen en estreta comunicació, (i) en aquest moment hi ha un progrés suau en les negociacions", va dir el ministeri de comerç en una publicació, segons la traducció del text xinès de CNBC.

Noticias relacionadas

contador