cb tregua china eeuu

L'anomenat acord comercial de 'fase u' entre la Xina i els EUA està a l'abast dels dits, però, la seva consecució no està exempta d'obstacles. Segons informacions de diversos mitjans nord-americans, Pequín pressiona el president nord-americà, Donald Trump, perquè elimini més aranzels, essencialment la tanda imposada el setembre, com a part d'aquest tracte.

S'espera que l'acord, que pot ser signat a finals d'aquest mes per Trump i el president xinès, Xi Jinping, en un lloc encara per determinar, inclourà un compromís dels EUA d'eliminar els aranzels programats pel 15 de desembre, sobre l'entorn de 156.000 milions d'importacions xineses, incleont-hi telèfons mòbils, ordinadors portàtils i joguines.

Fonts oficials de Washington han declarat a la CNBC que aquesta tanda d'impostos que ha d'imposar-se el 15 de desembre s'està considerant com a part de les negociacions, així com una cimera bilateral aquest mateix mes per a la signatura.

Una altra font informada sobre les converses ha assenyalat que els negociadors xinesos volen que Washington redueixi els aranzels del 15% sobre aproximadament 125.000 milions en productes xinesos que van entrar en vigència l'1 de setembre. També busquen alleujament dels aranzels anteriors del 25% sobre aproximadament 250.000 milions d'importacions de maquinària i semiconductors per a mobles.

Una persona familiaritzada amb la posició negociadora de Pequín va dir que la Xina continua pressionant Washington perquè "elimini tots els aranzels com més aviat millor".

La sol·licitud de la Xina per eliminar els impostos a les exportacions que es van imposar l'1 de setembre va ser informada anteriorment per Politico. El Financial Times també va informar que la Casa Blanca estava considerant reduir els aranzels de fa dos mesos, que cobreixen alguns articles de roba, televisors de pantalla plana, parlants intel·ligents i auriculars bluetooth.

XI DEMANA COOPERACIÓ PER RESOLDRE DISPUTES INTERNACIONALS

Durant un discurs en la sessió inaugural de la segona Exposició d'Exportació de la Xina, Xi ha defensat que les friccions globals haurien de resoldre mitjançant discussions, i va encoratjar la cooperació en lloc de la separació.

El gegant asiàtic va llançar la primera exposició d'importació el novembre passat en un intent per promoure el país com a comprador dels béns del món, en contrast amb la percepció que és principalment un fabricant i un exportador.

La Cambra de Comerç Europea de la Xina ha expressat el seu escepticisme sobre l'exposició de l'any passat, i només una minoria dels membres de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Xangai van dir que planejaven participar aquest any.

Noticias relacionadas

contador