ep el presidente de eeuu donald trump durante una rueda de prensa en la casa blanca
Contacto

El president dels Estats Units, Donald Trump, podria ser donat d'alta aquest mateix dilluns, segons l'expert en malalties pulmonars de la Universitat Johns Hopkins, Brian Garibaldi, que forma part de l'equip mèdic de Trump.

El president va fer una sortida sorpresa del Centre Mèdic Militar Nacional Walter Reed aquest diumenge, saludant els partidaris reunits a fora des de la seva caravana.

Així i tot, queden preguntes després que el metge de la Casa Blanca, Sean Conley, revelés que se li va donar oxigen suplementari i que ha rebut un medicament que s'usa típicament en pacients Covid-19 més severs. Això planteja interrogants sobre l'estat del president en entrar en una fase de la malaltia en la qual la salut d'alguns pacients empitjora de manera sobtada i dramàtica.

"La gent segueix confosa sobre la salut del president Donald Trump després que donés positiu de Covid-19 la setmana passada. Mentre que la Casa Blanca i la gent pròxima a ell continuen dient que està bé i pot ser donat d'alta avui, moltes fonts afirmen que està més malalt del que els funcionaris ens fan saber", expliquen els experts de Danske Bank. "El que ens deixa preocupats és el fet que Donald Trump ha rebut oxigen i tres tractaments diferents (remdesivir, dexametasona i còctel d'anticossos regeneron)", afegeixen aquests analistes, i recorden que els dos primers medicaments s'utilitzen principalment per a casos greus, mentre que el tercer és un fàrmac experimental que encara no ha estat aprovat per la FDA.

"Com no sabem més que ningú, monitorarem el desenvolupament aquesta setmana, però és interessant que les possibilitats de guanyar de Trump, segons els mercats de predicció, han disminuït significativament després que la seva prova positiva es fes pública. Una nova enquesta de la NBC/WSJ mostra que Biden lidera amb el 53% contra el 39%, i que l'avantatge ha augmentat després del caòtic debat de la setmana passada", afegeixen des de Danske.

Noticias relacionadas

contador