ep mario draghi
Boris Roessler/dpa - Archivo

L'expresident del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha acceptat aquest dimecres l'encàrrec del president de la República d'Itàlia, Sergio Mattarella després que Giuseppe Conte presentés la seva dimissió a finals de gener. Draghi ha acceptat l'oferta, però "amb reserves", una fórmula que el portarà ara a obrir una ronda de consultes amb els partits polítics. La borsa italiana lidera els avenços al Vell Continent i puja ara més d'un 2,5%.

El president de la República, Sergio Mattarella, s'ha reunit aquest dimecres a les 12 hores amb Draghi per traslladar-li oficialment la petició. "Necessitem un govern de perfil alt, aviat estaré donant un lloc no polític", així ho ha anunciat el mateix Matterella després d'una fallida ronda de consultes.

Les reaccions a la notícia no han trigat a arribar. "L'elecció de Draghi és la millor possible", ha expressat el polític italià Carlo Calenda.

Amb aquest moviment, Matterella busca evitar unes noves eleccions al país. "Cal formar govern com més aviat millor", ha explicat durant la roda de premsa. El llarg període de campanya electoral i la reducció de l'activitat de govern coincidirien amb un moment crucial per a Itàlia. "Necessitem un govern fort que pot activar iniciatives i no un Govern en campanya electoral", ha apuntat.

Noticias relacionadas

contador