jerome powell 20221102070616

Jerome Powell, president de la Fed, i el seu homòleg xinès, Yi Gang, s'han reunit aquest dimarts a Washington per "intercanviar punts de vista" sobre les tendències econòmiques i financeres dels dos països, segons un comunicat d'aquest divendres del Banc Popular de la Xina que recull CNBC.

Yi Gang ha assistit a les reunions de primavera del Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial de Washington, moment en què ha aprofitat per conversar amb Powell. A més, Yi ha assegurat durant aquestes reunions que s'espera que el PIB de la Xina creixi al voltant d'un 5% aquest any i que la inflació “es mantingui moderada”.

Actualment, les dues potències es troben especialment enfrontades i han limitat les seves interaccions després del que Pequín considera ingerències del govern nord-americà, tant en les seves estratègies comercials com en el conflicte amb Taiwan.

Per part seva, Washington denuncia l'enviament de globus espia al seu espai aeri des del país asiàtic. En aquest escenari, la secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, ha anunciat aquesta setmana que pretén visitar la Xina, però sense especificar el moment en què es produirà.

A partir de la pandèmia de la COVID-19, les polítiques monetàries de les dues potències han pres camins diferents. Mentre que Pequín no ha estat excessivament estricte després de donar per finalitzats els severs controls pel coronavirus al desembre, els Estats Units s'han vist obligats a apujar rigorosament els tipus d'interès a causa de l'alta inflació, pujada que molts veuen com la principal causa de la fallida del Silicon Valley Bank.

contador