ep archivo   guillermo lasso presidente de ecuador
PRESIDENCIA DE ECUADOR - Archivo

Commoció a l'Equador després de l'assassinat del candidat presidencial, Fernando Villavicencio, que ha rebut tres trets al cap per part d'uns sicaris quan sortia d'un míting a Quito, la capital del país.

Villavicencio, periodista de professió i candidat pel Moviment Construeix, havia denunciat amenaces de mort per part d'un grup criminal vinculat al cartell de Sinaloa. El suposat autor del crim ha mort després de rebre diversos trets de la policia, encara que han estat arrestats almenys sis sospitosos, segons la Fiscalia de l'Equador.

El president de l'Equador, Guillermo Lasso, que tenia una relació propera amb Villavicencio, ha decretat l'estat d'excepció a nivell nacional durant 60 dies.

Tot i això, la presidenta del CNE, el Consell Nacional d'Equador, Diana Atamaint, ha assenyalat que es manté inalterable la data de les eleccions presidencials, previstes per al 20 d'agost, "en compliment del mandat constitucional".

"Les Forces Armades es mobilitzen a tot el territori nacional per garantir la seguretat dels ciutadans, la tranquil·litat del país, les eleccions lliures i democràtiques del 20 d'agost, tal com ho ha previst el Consell Nacional d'Equador (CNE)", ha afegit Guillermo Lasso.

La Missió d'Observació Electoral de l'Organització dels Estats Americans (OEA) ha traslladat la seva "consternació" i "el seu dolor" davant del "salvatge assassinat del candidat a la presidència".

contador