eeuu china

Ho ha avisat el mateix president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell: el coronavirus presenta una seriosa amenaça al creixement, especialment a la Xina, però també global. Tot i això, la Casa Blanca no es planteja reduir els aranzels a les exportacions xineses, segons ha expressat l'assessor comercial de l'administració de Donald Trump, Peter Navarro.

"És una idea que perjudica encara més aquesta crisi", ha dit Navarro a CNBC, davant l'amenaça del brot de virus respiratori sobre l'economia del país asiàtic. El president de la Fed, per la seva banda, va dir aquest dimecres que "clarament hi haurà implicacions, almenys a curt termini, per a la producció xinesa, i suposo que per a alguns dels seus veïns més propers. Caldrà veure quin és l'efecte del coronavirus a nivell mundial". El banquer central va reconèixer que "si l'economia xinesa es desaccelera, tots ho notarem perquè és molt important per a l'economia global".

Les informacions que arriben del continent parlen del tancament d'empreses que es veuen forçades a aturar la seva activitat, mentre les aerolínies del món suspenen els seus vols amb la Xina. El brot d'aquest virus respiratori ha deixat més de 170 morts a la Xina, mentre els afectats en superen els 7.700 i ja són més que durant el brot de la SARS de 2002 i 2003.

Noticias relacionadas

contador