guerracbprimera

Tant la secretària de Relacions Exteriors del Govern del Regne Unit, Liz Truss, com el secretari de premsa del Pentàgon dels Estats Units, John Kirby, han alertat de possibles atacs amb armes químiques sobre l'assetjada ciutat de Mariúpol, a Ucraïna, per part de les forces russes.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

“Informes que les forces russes poden haver utilitzat agents químics en un atac contra la població de Mariúpol. Estem treballant urgentment amb socis per verificar-ne els detalls”, ha escrit Truss al seu perfil oficial de Twitter, afegint que “qualsevol ús de tals armes seria una escalada insensible en aquest conflicte i farem que Putin i el seu règim rendeixin comptes”.

Aquests informes als quals fa referència la representant del govern britànic van ser reportats a través del canal de Telegram del batalló ultradretà d'Azov, en què es detallava que les forces russes van fer servir "una substància verinosa d'origen desconegut".

Després, tant l'executiu britànic com el nord-americà s'han fet ressò de la notícia. Kirby va afirmar en una trobada amb els periodistes que no poden confirmar l'ús d'aquest tipus d'armament encara que seguiran monitoritzant de prop la situació.

"Aquests informes, si són certs, són profundament preocupants i reflecteixen les preocupacions que hem tingut sobre el potencial de Rússia per utilitzar una varietat d'agents antiavalots, incloent-hi el gas lacrimogen barrejat amb agents químics, a Ucraïna", ha afegit, tal com recull CNBC.

Els Estats Units i els aliats ja han anunciat en reiterades ocasions que estan recollint proves suficients per investigar els possibles crims de guerra que s'estiguin cometent a Ucraïna per part de Rússia.

contador