fiscalidad al heredar acciones en usa

El Senat dels EUA va aprovar, aquest dijous a última hora, el projecte de llei al qual havia donat el vistiplau prèviament la Cambra de Representants per elevar el sostre de deute i limitar la despesa pública durant dos anys, després de l'acord segellat per demòcrates i republicans. Ara la legislació s'enviarà al president Joe Biden per a la seva firma, de manera que s'evitarà el primer impagament de la història del país.

L'acord, que va costar setmanes de negociacions assolir, s'ha aconseguit gairebé sobre la campana. I és que els EUA s'arriscaven a no poder pagar les factures des del 5 de juny, data límit que va posar sobre la taula la secretària del Tresor, Janet Yellen. S'espera que Biden la signi la legislació aquest mateix divendres i que posteriorment s'adreci a la nació.

El mateix president ha reconegut, en un comunicat emès després de la votació del Senat, que “ningú aconsegueix tot el que vol en una negociació, però no ens equivoquem: aquest acord bipartidista és una gran victòria per a la nostra economia i el poble nord-americà”. Es refereix a les 'concessions' que han fet les dues parts per aconseguir apropar postures i segellar aquest pacte.

El Senat ha donat llum verda a l'acord amb 63 vots a favor i 36 en contra, fet que suposa un suport suficient de demòcrates i republicans per superar el llindar de 60 vots i evitar el bloqueig, que hagués derivat en el 'default' del país . Això no obstant, el desglossament de vots reflecteix la profunda discrepància que genera aquesta legislació.

A la bancada republicana, la majoria, 31 senadors, van votar en contra de la llei del sostre del deute, mentre que només 17 el van recolzar. Per la part demòcrata, només quatre senadors, a més de l'independent per Vermont Bernie Sanders, van votar a favor d'enfonsar el projecte, mentre que els altres 46 membres de la bancada de l'esquerra van votar a favor.

Com recullen diversos mitjans dels Estats Units, la votació sobre l'acord del sostre de deute ha culminat una jornada extraordinària d'acords i votacions ràpides al Senat, que normalment necessita dies, i no només unes quantes hores, per deliberar sobre els projectes de llei. Tot i que en aquest cas premiava la urgència.

Després de la votació al Senat, Yellen ha elogiat la legislació, afirmant que "protegeix la plena fe i el crèdit dels Estats Units i preserva el nostre lideratge financer, que és fonamental per al nostre creixement i estabilitat econòmics".

El país es trobava en una posició delicada pel drama que ha provocat la negociació del sostre del deute. Tant que fins i tot diverses agències de qualificació havien posat en revisió la valoració dels EUA, davant dels dubtes que suscitava la situació i la possibilitat que no hi hagués acord. Moody's, tot i això, ha dit en un comunicat després de la votació del Senat que la resolució de la crisi del sostre de deute estava en línia amb les seves expectatives i, per això, no està considerant una rebaixa de la qualificació del deute nord-americà. "La perspectiva estable de la qualificació creditícia sobirana Aaa dels EUA reflecteix aquesta expectativa", ha apuntat William Foster, vicepresident sènior de Moody's Investors Service.

Noticias relacionadas

contador