trump-a-lie-aide-a-l-ukraine-et-enquete-sur-biden-temoigne-un-diplomate

El Partit Demòcrata dels Estats Units presentarà aquest dimarts a la Cambra de Representants la primera iniciativa legislativa per regular el procés de destitució o impeachment contra el president del país, Donald Trump, cosa que propiciarà aquesta mateixa setmana la primera votació al Congrés sobre la iniciativa.

La proposta la presentarà el membre de la Cambra de Representants Jim McGovern, president de la Comissió de Normativa Interna de la Cambra, amb la intenció de "garantir la transparència" del procés i "proporcionar un camí clar per avançar" en la investigació.

El text de la resolució no ha transcendit encara, però la de presentar el mateix McGovern durant la seva Comissió amb la intenció que es voti al llarg d'aquesta mateixa setmana, segons ha informat la portaveu demòcrata a la Cambra, Nancy Pelosi, en una missiva remesa als congressistes de la seva formació. Fonts demòcrates especulen fins i tot amb què la votació podria produir dijous.

Els demòcrates sostenen que no és necessària una votació del plenari per poder investigar, com demanen els republicans i la Casa Blanca, però amb la proposta de McGovern s'establiran pautes clares sobre compareixences, publicació de transcripcions de testimonis i transferències de proves a la Comissió de Justícia de la Cambra de Representants, que serà l'encarregada de redactar i aprovar els articles de l'impeachment.

Pelosi ha explicat, a més, que la iniciativa "garanteix el dret al degut procés del president i els seus assessors". "Donem aquest pas per eliminar qualsevol dubte que l'Administració Trump pugui retenir documentació, vetar testimonis, ignorar requeriments degudament autoritzats o seguir obstruint la Cambra de Representants", ha argumentat a la seva missiva.

Després de setmanes d'especulacions per la interferència de Trump en la investigació sobre la presumpta influència russa en les eleccions que el van portar a la Casa Blanca, Pelosi va anunciar el setembre l'inici d'un procés dels preliminars per a un procés de destitució contra el president al qual es podrien demostrar delictes d'abús de poder i obstrucció a la justícia.

Noticias relacionadas

contador