mike lynch

La recerca dels 6 passatgers desapareguts després de l'enfonsament del iot de luxe Bayesian davant de les costes de Sicília continua aquest dimecres amb la tasca d'un equip de bussos especialitzats, que han qualificat l'operatiu de "desafiant" a causa de les condicions, en declaracions recollides per CNBC.

Entre els sis desapareguts figuren el president de Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, i Mike Lynch, un emprenedor britànic especialitzat en el sector de la tecnologia que va fundar companyies com ara la de programari Autonomy.

Després de l'enfonsament de l'embarcació, que es va produir dilluns, els equips d'emergència italians van aconseguir accedir a l'interior del iot, encara que estan tenint dificultats per arribar fins a les cabines on presumptament es podrien trobar els passatgers desapareguts.

Segons les seves estimacions, les restes del iot estan submergides a una profunditat propera als 50 metres (184 peus), i les tasques de cerca han d'enfrontar també altres dificultats en forma de punts d'accés estrets, finestres de vidre gruixut i una varietat de objectes a l'interior.

Els bussejadors involucrats en l'operatiu han assegurat que la profunditat a què es troben les restes implica que només tinguin 10 minuts per recórrer el vaixell abans d'haver de pujar a la superfície.

A més dels sis desapareguts, les autoritats han confirmat la mort de Recaldo Thomas, un cuiner radicat al Canadà.

El veler Bayesian va ser colpejat per una violenta tempesta quan a bord hi havia 12 passatgers i 10 tripulants. Segons els testimonis, es va enfonsar ràpidament després que se'n trenqués el pal.

Noticias relacionadas

contador