photo du president americain joe biden a la maison blanche 20230527173014

El president dels EUA, Joe Biden, ha revelat aquest diumenge que ha mantingut una trobada "no hostil" amb el primer ministre xinès, Li Qiang, a la cimera del G20 a l'Índia, en què no ha participat el president xinès, Xi Jinping.

Així ho ha dit Biden en una roda de premsa a Hanoi, deixant-ho caure encara que sense esmentar directament Li. Segons recull Efe, quan els periodistes preguntaven al mandatari nord-americà per la relació amb la Xina, aquest va deixar caure que s'havia trobat amb "el número dos" de Xi, però sense dir-ne el nom.

I davant la insistència de la premsa, Biden ha ofert detalls sobre la trobada. "Hem parlat de la conferència en general. Hem parlat sobre estabilitat", ha dit el dirigent dels EUA, que també ha explicat que ha conversat amb Li sobre com assegurar-se que l'anomenat Sud Global pugui accedir a noves oportunitats.

"No va ser hostil" el matx, ha remarcat Biden, que no ha comentat res més sobre això. La Casa Blanca, per part seva, no ha enviat cap comunicat sobre la trobada, per la qual cosa no se sap si va ser una reunió formal o una conversa informal pels passadissos.

"NO CREC QUE LA XINA INVAEIXI TAIWAN"

A l'esmentada roda de premsa, Biden també ha opinat sobre Taiwan i la situació de l'economia de la Xina, colpejada per les dades negatives recents. Després de ser preguntat si la Xina podria envair Taiwan per la seva delicada economia, ja que Pequín reclama la sobirania de l'illa, a la qual Washington envia gran quantitat d'armament, el president nord-americà va respondre contundent.

"No crec que això faci que la Xina envaeixi Taiwan. De fet, al contrari, probablement no tingui la mateixa capacitat que tenia abans", ha contestat el president dels EUA.

Cal recordar que Taiwan ha estat un dels motius de les tensions creixents entre els EUA i la Xina en els últims mesos.

Noticias relacionadas

contador