grecia, bandera, greece, greek flag

Almenys 36 persones han mort i 85 han resultat ferides, 25 de gravetat, en el xoc d'un tren de passatgers amb un de mercaderies aquest dimecres a la nit a Grècia, a la localitat de Tempe, al centre del país. Les primeres investigacions apunten a un error humà que va portar el maquinista del tren de passatgers a desviar-se cap a les vies del tren comercial. Tot i això, també hi ha la possibilitat que un dels trens descarrilés i envaís la via en què van xocar, com va assenyalar SKAI TV.

Entre els dos trens hi havia 350 viatgers i 20 treballadors, com ha detallat Helenic Train, l'empresa de ferrocarrils. Després del xoc, diversos vagons van descarrilar i tres es van incendiar. Molts dels ferits pateixen greus cremades, ja que, com ha explicat l'alcalde de Tempe, Giorgos Manoli, els vagons van assolir els 1.500 graus centígrads.

El portaveu del servei de bombers, Vassilis Vathrakogiannis, ha declarat a l'emissora grega ERT que fins ara "s'han recuperat 32 cossos", segons recull RTVE. Tot i això, s'espera que el nombre de morts continuï augmentant, ja que al tercer vagó de passatgers es creu que hi pot haver encara desenes de cadàvers.

Per part seva, el governador regional de Tesalia, Kostas Agorastos, ha informat que "els vagons un i dos no existeixen. A causa de la gravetat de la col·lisió, han estat arrencats", recull Europa Press.

Després de l'accident, el cap d'estació de trens de Larisa, el representant de la companyia Hellenic Train, que operava els dos trens, i un altre funcionari han estat portats a la comissaria de Larisa. A més, s'han mobilitzat els bombers, la policia i l'exèrcit per ajudar les tasques de rescat.

Les 250 persones que han sobreviscut a la col·lisió i presenten ferides lleus han estat desplaçades fins a Salònica, a 130 quilòmetres del lloc d'accident.

De moment, les autoritats han declarat tres dies de dol oficial a nivell nacional. Durant aquest període, totes les banderes onejaran a mig pal a tots els edificis públics. A més a més, s'han suspès totes les celebracions públiques programades.

contador