• Destaquen les grans de Wall Street com Apple, Microsoft, Facebook i Google
  • També empreses menys conegudes per al públic com de semiconductors o serveis al núvol
sillicon valley tecnologia

Mentre molts inversors debaten sobre si les tecnològiques estan cares, altres han aprofitat per prendre posicions durant els últims anys i treure profit del ral·li d'aquestes companyies. Especialment les de Wall Street, on el 2017 al Nasdaq s’hi ha signat nous rècords.

  • 21.289,15
  • 0,85%

Entre els fons cinc estrelles Morningstar -màxima qualificació per rendibilitat i risc enfront dels seus competidors- en la categoria de renda variable del sector tecnològic, diversos fons ofereixen retorns anualitzats per sobre del 20% durant els últims tres exercicis, dins de l'univers de vehicles registrats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El més destacat en aquest sentit és el Threadneedle Global Technology, amb un 24% anualitzat durant aquest període.

El vehicle gestionat per Paul Wick, amb un patrimoni de 140 milions d'euros, té el seu principal inversió en Lam Research Corp, una companyia nord-americana dedicada al disseny i fabricació de semiconductors per a circuits integrats. També destaquen les posicions en els fabricants nord-americans de circuits integrats per a banda ampla Broadcom i Qorvo; en el gegant Apple; i en el també fabricant de semiconductors nord-americà Micron Technology.

El Fidelity Global Technology Fund és un altre producte destacat, amb un patrimoni que sobrepassa els 2.000 milions d'euros i amb HyunHo Sohn al seu càrrec. En aquest cas, les inversions més importants es produeixen en les grans cotitzades tecnològiques de Wall Street: Alphabet (matriu de Google), Apple, Intel, SAP i, lluny d'aquesta tònica, a l'empresa de fosa de semiconductors Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

El pòdium per rendibilitat anualitzada a tres anys el completa el Polar Capital Global Technology Fund amb un 22,7%. Aquest fons de Polar gestiona 1.500 milions d'euros amb Nick Evans com el seu màxim responsable. Les majors inversors són també 'blue chips' de Wall Street: Facebook, Apple, Microsoft i Alphabet.

Encara amb un retorn per sobre del 22% anualitzat en aquests 36 últims mesos hi ha altres dos productes amb cinc estrelles: el Franklin Technology Fund i el DNB Fund Technology. El primer és un fons gestionat per James Cross, Jonathan Curtis i John Scandalios, amb un volum d'actius de 1.300 milions d'euros. Facebook repeteix entre les seves apostes principals, junts amb els gegants del comerç electrònic Alibaba i Amazon. També destaquen les empreses especialitzades en serveis al núvol Salesforce.com i ServiceNow.

Pel que fa al DNB Fund Technology, vehicle de la companyia luxemburguesa DNB Asset Management, gestiona un patrimoni de 371 milions amb Anders Tandberg-Johansen, Erling Thune i Sverre Bergland com a gestors. Alphabet, Microsoft i Intel són les tres empreses en les quals el fons té més exposició. Els segueixen la 'companyia de telecomunicacions' sueca Ericsson i la companyia de consultoria per al sector tecnològic Cognizant Technology Solutions.

Noticias relacionadas

contador