• La diferència oscil·la entre guanyar un 0,53% més o perdre un 1,4% de rendibilitat
  • Un estudi de Morningstar mostra que els que van obtenir millor resultat són els que fan aportacions sistemàtiques
bolsa inversores panico black monday

La rendibilitat dels fons d'inversió no sempre coincideix amb la dels seus partícips. Principalment pels canvis que realitzen els inversors d'un producte a un altre, cosa que en molts casos redueix la rendibilitat que s'acumulen en un període comparat amb el del fons. Aquesta bretxa oscil·la entre un 0,53% positiu i un 1,4% negatiu, segons un estudi de Morningstar.

L'acte de modificar la inversió en funció dels moviments del mercat o tractar d'anticipar-s’hi, es coneix en l'argot com a 'market timing'. La companyia nord-americana d'anàlisi ha publicat l'informe 'Mind the Gap 2017' en què mesura el retorn que ha obtingut el partícip mitjà d'un fons i l'impacte que ha tingut el seu comportament en els resultats de la seva inversió.

La metodologia es basa en comparar la rendibilitat ponderada en dòlars amb les entrades i sortides de diners, així com amb l'augment del patrimoni. D'aquesta manera, la bretxa mesura la diferència entre el retorn dels fluxos de diners i els guanys ponderats en funció del temps, "cosa que reflecteix com d'oportunistes n’han estat els inversors amb les seves inversions", explica Morningstar.

Durant els cinc anys transcorreguts, fins al 31 de desembre de 2016, la diferència oscil·la entre el -1,4% i el 0,53% de mitjana. Els inversors que millors resultats van obtenir, segons les conclusions d'aquest estudi, són els que fan aportacions periòdiques i automàtiques, independentment del moment del mercat. Així mateix, els fons més barats van ser els més reeixits.

Noticias relacionadas

contador