• Els seus clients tindran d'inici accés a fons de BlackRock i Vanguard
maria-dolores-dancausa-bankinter
Wikimedia Commons/Bankinter

Bankinter, a través de la seva plataforma en línia d'inversió Popcoin, dona un nou pas en la democratització dels serveis de banca privada per a petits inversors. Aquesta plataforma, que va néixer fa un any oferint carteres delegades de fons d'inversió de gestió activa, amplia ara la seva oferta de carteres discrecionals a fons índex, uns productes de gestió passiva i baix cost que repliquen índexs.

  • 7,478€
  • 0,92%

Aquestes noves carteres indexades de Popcoin estaran disponibles per a clients amb un patrimoni financer de fins a 100.000 euros, i tindran un cost total aproximat de 0,65%. El cost del servei és fix, del 0,4% sobre el patrimoni gestionat, i el cost mitjà dels fons en cartera se situa al 0,25%. D'inici, els fons subjacents seran fons índex i no ETF, ja que encara no se n'ha resolt la traspassibilitat fiscal d'aquests segons a Espanya, pendent d'aprovació. "Si desapareix el risc fiscal, estudiarem introduir-hi els ETF", afirma el banc espanyol.

Com subratlla Glòria Ortiz, directora de Banca Digital de Bankinter, "som el primer roboadvisor (gestor automatitzat) de la banca espanyola a democratitzar la banca privada de forma real, amb un model mixt en el qual es combina la innovació tecnològica i l'experiència dels experts en inversió de Bankinter". Durant el seu primer any de vida, Popcoin ha captat més de mil carteres de clients i ja suma quatre milions d'euros sota gestió, un volum baix que, però, els seus responsables relativitzen: "Durant la segona meitat de 2017, no es va fer una publicitat activa del servei, i durant la primera meitat de 2018, la volatilitat dels mercats no ha acompanyat la seva comercialització".

Els clients de Popcoin que confiïn els seus estalvis en aquests fons índex podran accedir a cinc carteres model diferents perfilades per diferents nivells de risc, en les qual d'inici seran presents els fons de BlackRock i Vanguard, dues de les gestores internacionals més grans del món. A més, Bankinter i BlackRock han segellat un acord pel qual la gestora nord-americana ajudarà el banc espanyol a elaborar material didàctic per als seus clients, com articles, vídeos i webinars en què s'explicaran les principals diferències entre la gestió activa i la gestió passiva, així com els pros i contres per a l'inversor final de la gestió passiva.

LA GESTIÓ PASSIVA, UN MERCAT EN AUGE

La gestió passiva (ETF i fons índex) és una indústria que creix a ritmes anuals del 20%. "El mercat de gestió indexada està en auge. Hi ha una demanda insatisfeta al mercat espanyol i molts dels nostres clients tenen aquesta necessitat", indica Ortiz. Als Estats Units, aquest nínxol de mercat suposa un 40% del total de la indústria de gestió d'actius, mentre que a Europa el seu paper baixa a nivells del 15% o el 20%, segons BlackRock.

Segons Bankinter, la fita que marca Popcoin dins de la banca espanyola és doble, en oferir gestió activa i passiva al mateix temps i, a més, facilitar als petits inversors fons indexats barats. Segons Ortiz, "la gestió activa i la gestió passiva són complementàries" en l'estructura d'estalvi d'un client.

Aquestes noves carteres delegades, contractables a partir dels 1.000 euros, tindran únicament un biaix d'inversió global, estaran referenciades en euros i en dòlars i sempre s'introduiran fons índex de rèplica física, és a dir, fons que repliquen la rendibilitat de l'índex en qüestió invertint en la totalitat o en una part dels seus valors, siguin accions o bons.

Noticias relacionadas

contador