- Roche, Novo Nordisk i Grifols són les principals posicions
- L'EDM Spanish Equity opta també per Grifols i a més per Acerinox
La victòria de Donald Trump ha modificat les expectatives dels inversors. Per a la gestora EDM, les mesures que planteja el magnat nord-americà impliquen un impuls al creixement econòmic global si es materialitza, davant el que preparen la cartera dels seus fons.
- 8,98€
- -0,06%
- 10,40€
- 0,53%
L'arribada a la Casa Blanca de Trump i l'inesperat gir del seu discurs cap a postures més integradores, juntament amb l'anunci d'un paquet de mesures fiscals expansives, inclòs una important despesa en infraestructures, sembla apuntar a una transició del model econòmic de Friedman al de Keynes”, assenyala Adolfo Monclús, soci i director d'inversions institucionals de EDM.
Les mesures, opina l'expert, “significarien un estímul important per al creixement del PIB i de la inflació, no només als Estats Units, sinó a nivell global”. No obstant això, la part negativa serien “les pretensions proteccionistes”. En qualsevol cas, el nou escenari deixa guanyadors i perdedors al mercat: “Quant a classes d'actius, la renda variable considerem que és la gran vencedora mentre que la renda fixa (de cupó fix) és la perdedora. A llarg termini, les accions són l'actiu real que més rendibilitat ofereix i, en un escenari com l'actual de possibles pressions inflacionistes, són les que més protecció ofereixen contra la inflació”.
En aquest sentit, els fons de EDM tenen la seva principal exposició al sector farmacèutic i a l'acer. En el primer cas, el EDM Strategy, producte de renda variable europea, té una exposició del 20% a la indústria farmacèutica, concentrada en Roche, Novo Nordisk i Grifols.
Per la seva banda, el fons de borsa espanyola Spanish Equity té les seves majors posicions en Grifols i en Acerinox. La metal·lúrgica, “com a productor capdavanter als Estats Units, es beneficiaria del pla d'infraestructures plantejat pel nou mandatari”.
Monclús defensa que la clau per obtenir rendibilitats a llarg termini són les valoracions: “El nostre fons EDM Spanish Equity cotitza a un PER esperat per 2017 de 14,9 vegades, mentre que el EDM Strategy ho fa a 16,5 vegades. Tots dos molt allunyats de les sobrevaloracions que veiem en altres actius, com la renda fixa, i en àrees com Estats Units”.