cbenero calendario sh11

Els clients que no compleixin amb els requisits exigits per la seva entitat per lliurar-se de les comissions han d'anar amb atenció, ja que el setembre és un mes clau per al seu cobrament. Cada banc passa l'extracte amb una periodicitat diferent, però són sis els que ho fan aquest mes. Els usuaris afectats hauran de fer front al pagament de fins a 40 euros.

Santander és un dels que cobra comissions cada mes, concretament, de fins a 20 euros als clients que no compleixin cap condició. Els que estan una mica vinculats, però no compleixen estrictament el que s'exigeix ​​en el programa Santander One, paguen cada mes 10 euros en comissions. Cal recordar que l'entitat va rebaixar recentment els requisits per no pagar.

BBVA aplica el 15 de setembre la seva comissió trimestral de 40 euros als clients que no assumeixin les condicions del programa Adéu Comissions. Els clients del Compte Va Amb Tu també podrien pagar-los si no compleixen les condicions particulars del compte. El banc cobra anualment a aquest tipus de clients un total de 160 euros anuals, tot i que revisa mensualment el compliment de requisits al compte. Banc Sabadell i Unicaja cobren al setembre la comissió trimestral de 30 euros als clients no vinculats. Tots dos cobren les comissions pel manteniment dels comptes dels mesos de març, juny, setembre i desembre.

D'altra banda està Bankia. Després de la seva fusió amb CaixaBank, els clients que no estiguin vinculats ni compleixin els requisits del programa Per Ser Tu paguen 14 euros tots els mesos. Els que sí que tenen ingressos domiciliats, però no compleixen cap altre requisit més paguen cada mes 6 euros en concepte de comissions. A partir de novembre podrien canviar les condicions d'aquest programa per ser substituïdes per les de Dia a Dia de CaixaBank, com recorden des del comparador financer HelpMyCash, que apunten que "són bastant similars, de manera que el client no notarà grans canvis".

Mentrestant, a ING, encara que els seus clients no paguen comissions per manteniment del Compte Nòmina, sí que ho fan per tenir un saldo superior a 30.000 euros al compte Taronja i no complir els requisits del compte nòmina: 10 euros mensuals. A més, no tenen la rendibilitat del 0,01%.

Segons dades del Banc d'Espanya, el 2020 van rebre un total de 2.134 queixes relacionades amb el cobrament de comissions, cosa que es tradueix en un increment del 91% d'aquestes reclamacions respecte a l'any anterior. Més de la meitat de les queixes estaven relacionades amb les despeses de manteniment. L'organisme aclareix que cada entitat bancària compta amb la llibertat de decidir l'import o preu que considera oportú per prestar els seus serveis, a excepció de les operacions amb despeses màxims establerts per la normativa actual. Quins són?

El banc sí pot aplicar comissions pel manteniment del compte fins i tot si s'utilitza únicament per pagar les quotes d'un préstec hipotecari. No obstant això, com expliquen des del comparador, aquesta comissió està limitada per dos aspectes: la data de contractació i la informació consignada als documents precontractuals. En efecte, que es pugui cobrar o no depèn de la data en què es va formalitzar el préstec. Si la hipoteca es va contractar abans del 29 d'abril de 2012, l'entitat no pot cobrar comissions, sempre que el compte s'utilitzi per pagar mensualitats. En el cas que la contractació hagi estat posterior, aquest import està limitat a la informació consignada als documents precontractuals.

Pel que fa a les transferències, la normativa europea regula les de fins a 50.000 euros a la zona SEPA i estableix un principi d'igualtat. Això vol dir que la comissió que s'aplica a una transferència el destí de la qual és qualsevol país de la zona única de pagaments en euros no hauria de ser superior a la que es cobraria per una altra que s'ordeni dins del territori nacional.

Tenir números vermells al saldo del compte no sol sortir barat. De fet, un dels principals culpables que el descobert sigui tan car és la comissió per reclamació de posicions deutores, ja que en molts casos sol ser més gran que el valor del descobert. Es tracta d'una comissió que només es podrà cobrar una vegada per un mateix deute, fins i tot si l'impagament es perllonga en el temps.

Un dels errors més comuns és oblidar-se de fer la cancel·lació d'un determinat compte. Encara que molts usuaris consideren que deixar el compte a zero i desfer-se de la targeta és suficient, la veritat és que això pot portar problemes en un futur. Deixar de realitzar operacions en aquest compte no eximeix de l'obligació de pagar comissions. L'entitat, en el cas que el compte no estigui cancel·lat, pot legítimament percebre comissions de manteniment, dins dels límits del contingut del contracte formalitzat. Tot i això, el Banc d'Espanya assenyala que cobrar comissions o interessos per un descobert originat per les comissions de l'entitat és contrari a les bones pràctiques bancàries.

Noticias relacionadas

contador