ep logo de la entidad bancaria bankia en su sede en una de las torres kio de madrid
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

Bankia ha decidit retornar a autònoms i petits comerços que no puguin operar per la crisi de la Covid-19 la comissió de manteniment dels terminals punt de venda (TPVs), el dispositiu utilitzat perquè els clients d'aquests establiments puguin pagar amb targeta.

Així, Bankia reintegrarà íntegrament les quotes de manteniment dels TPVs cobrades a primers d'abril als clients que no hagin operat des del passat 15 de març.

Els abonaments s'estan realitzant aquesta setmana de manera automàtica, sense necessitat que els comerços hagin de realitzar cap tràmit. Igualment, la condonació de les quotes de manteniment de maig es realitzarà a aquells clients sense operacions durant el mes d'abril.

Aquesta iniciativa s'uneix al paquet de mesures que el banc ha llançat amb l'objectiu d'ajudar els seus clients a superar la nova situació generada per la Covid-19.

Per a aquells comerços interessats a vendre a distància, l'entitat ofereix el seu servei de TPV Virtual que accepta pagaments amb targeta o amb la nova solució Bizum per a pagament en comerç electrònic. Els comerços també tenen disponible el cobrament de les seves vendes a través de sol·licituds de pagament que el client final rep a través d'SMS o correu electrònic perquè completi el pagament de manera segura.

Addicionalment, a l'àmbit dels mitjans de pagament, Bankia ha adaptat els seus sistemes perquè els pagaments amb targetes 'contactless' no requereixin la introducció de PIN fins als 50 euros (fins ara eren 20 euros), i així s'elimina el contacte amb el TPV.

Noticias relacionadas

contador