emmanuel macron se pose en president de toutes et tous

La victòria d'Emmanuel Macron i, per tant, la seva reelecció com a president de la República Francesa pot quedar en una flamarada, si el Parlament encara es fragmenta més de cara a les eleccions legislatives del juny. Aquesta és una de les conclusions principals de l'agència creditícia S&P Global, que trasllada l'èxit de l'agenda de reformes iniciades a l'anterior legislatura a una victòria del partit La République en marxa.

"Els riscos d'aplicació relacionats amb la fragmentació política o la complaença política no són menyspreables. A més, una forta oposició a les propostes de reforma, com va demostrar la vaga de la reforma de les pensions el 2019-2020, podria retardar-ne o aigualir-ne l'execució", adverteixen al seu últim informe emès aquest dilluns.

Tot i això, el seu escenari base és que el govern francès continuarà l'impuls de la reforma vist des del 2017, amb l'enfocament principal incloent-hi la reforma de l'assegurança d'atur, que té per objectiu endurir les regles de compensació i limitar el recurs als contractes a curt termini; una disminució gradual de l'impost de societats al 25% per al 2022 des del 33% al que estava el 2017; i la reducció de les barreres administratives per a les empreses.

"Aquestes reformes recents i les condicions creditícies encara relativament favorables haurien de continuar donant suport a l'activitat d'inversió empresarial a França, malgrat l'augment dels preus de l'energia", destaquen. I és que, a diferència d'altres països europeus, el 70% del mix energètic és nuclear, mentre que només un 10% ve del gas.

"Altres reformes clau són l'augment progressiu de l'edat mínima de jubilació fins als 65 anys, el reforç de la indústria francesa a través d'un entorn fiscal més favorable i una inversió més gran en competències, així com l'avenç en la integració econòmica de la UE", expliquen.

Conclouen que la reelecció de Macron no té un impacte en les seves qualificacions creditícies per a França (AA/Estable/A-1+ no sol·licitat).

Noticias relacionadas

contador