le fondateur du groupe mercenaire prive wagner quitte un cimetiere avant les funerailles d un blogueur militaire russe 20230624204013

La investigació sobre el cas d'un motí armat per part dels mercenaris del Grup Wagner, iniciada pel Servei Federal de Seguretat de Rússia (FSB) el 23 de juny, es va tancar aquest dimarts després del cessament de les activitats delictives, segons ha informat el centre de relacions públiques de l'FSB i ha recollit l'agència russa de notícies TAAS.

"La investigació del cas penal, oberta pel departament de recerca del Servei Federal de Seguretat de Rússia el 23 de juny en virtut de l'article 279 del Codi Penal sobre motí armat, ha trobat que els participants el 24 de juny van cessar les seves accions directament destinades a cometre el crim. Tenint en compte aquesta i altres circumstàncies rellevants per a la investigació, l'autoritat investigadora va emetre una resolució per donar per acabat el procés penal el 27 de juny”, ha explicat el centre de relacions públiques de l'FSB.

Segons ha relatat TAAS, la nit del 23 de juny, Ievgueni Prigojin, el fundador de Wagner, va dir al seu canal de Telegram que les seves unitats havien estat atacades i va acusar els líders militars de Rússia. Però el Ministeri de Defensa va descartar aquestes acusacions com a falses.

Les unitats de Wagner que van acordar recolzar Prigojin es van dirigir a Rostov-on-Don i cap a Moscou. L'FSB va obrir una investigació sobre la crida a un motí armat. Per la seva banda, el president rus, Vladimir Putin, en un discurs televisat, va descriure les accions de Wagner com a traïció.

Tot i això, després d'una trucada entre el president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, i el mateix Prigojin, es va acordar que els mercenaris tornessin als seus campaments, a canvi de retirar les acusacions contra el líder de Wagner i permetre el seu exili a Bielorússia.

Segons el portaveu presidencial, Dmitri Peskov, les autoritats russes no processaran els mercenaris de Wagner per participar en el motí, a la llum dels seus èxits al front.

Noticias relacionadas

contador