banco central Rusia

El Banc Central de Rússia ha emès un comunicat al voltant de dimecres a la matinada en què ha informat d'una sèrie de mesures addicionals per frenar la compra de divises internacionals. D'una banda, limitarà els reintegraments a qualsevol moneda internacional mentre el ruble en queda exempt. D'altra banda, suspèn les vendes de monedes estrangeres.

L'espècie de corralito que fa a les monedes estrangeres es concreta que a partir d'avui i durant els propers mesos (fins al 9 de setembre), els russos no podran retirar més de 9.000 euros o el seu equivalent en qualsevol moneda estrangera. No hi ha limitació per retirar rubles.

D'altra banda, la norma divulgada aquesta matinada afegeix que "els bancs durant la vigència del nou ordre no vendran divises en efectiu als ciutadans". És a dir, se suspenen les operacions de venda de qualsevol moneda que no sigui el ruble.

"L'ingrés dels dòlars al país està limitat per les sancions, i és l'únic motiu de les mesures especials relacionades amb la venda de divises en efectiu pels bancs", afegeix. El president rus, Vladímir Putin, ja havia prohibit el 28 de febrer passat transferir divises a l'estranger i ordenat a les empreses amb activitats econòmiques a l'estranger en el marc del comerç exterior convertir 80% dels seus ingressos en rubles, segons un decret signat aquest dilluns pel mandatari per defensar Rússia de les sancions occidentals.

El decret també prohibia des de l'endemà fer “operacions de canvi relacionades amb la provisió per part de residents a favor de no residents de moneda estrangera” i transferir moneda estrangera a comptes oberts en bancs i altres organitzacions del mercat financer fora de Rússia”.

Noticias relacionadas

contador