cbdmitry peskov short1

Rússia aturarà la invasió d'Ucraïna "en qualsevol moment", si Ucraïna compleix diverses condicions, segons acaba d'assenyalar el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov.

Les condicions que exigeix ​​Rússia és que Ucraïna es comprometi a no integrar-se a cap bloc militar com l'OTAN i que reconegui com a territoris russos Crimea i les autoproclamades repúbliques independents de Donetsk i Lugansk.

El Govern rus exigeix, ​​a més, que Crimea sigui declarada un estat neutral i que canviï la Constitució per reflectir aquest punt.

Segons ha publicat l'agència Reuters, Peskov ha dit a Ucraïna que Rússia està a punt per aturar la seva invasió militar "en un moment", si el govern de Volodimir Zelenski es compromet a assumir aquestes exigències.

El portaveu del Kremlin ha afegit que Ucraïna "hauria de fer esmenes a la Constitució segons les quals rebutjaria qualsevol objectiu d'ingressar a qualsevol bloc. Això només és possible fent canvis a la Constitució".

Es tracta de la declaració russa més explícita sobre les condicions des que va començar la invasió. "Realment estem acabant la desmilitarització d'Ucraïna. L'acabarem. Però el més important és que Ucraïna cessi la seva acció militar. Han d'aturar la seva acció militar i llavors ningú dispararà", ha afegit Peskov, segons ha publicat Reuters.

“També hem parlat sobre com haurien de reconèixer que Crimea és territori rus i que han de reconèixer que Donetsk i Lugansk són estats independents. I això és tot. S'aturarà en un moment”, ha conclòs Peskov.

Noticias relacionadas

contador