ep vladimir putin
-/Kremlin/dpa

El president rus Vladimir Putin ha afirmat que Rússia no té marge de maniobra per retrocedir en l'enfrontament amb els Estats Units sobre Ucraïna i que es veurà obligada a donar una resposta dura llevat que Occident abandoni la seva “línia agressiva”.

Putin es va dirigir dimarts als oficials militars mentre Rússia pressiona perquè els Estats Units i l'OTAN responguin urgentment a les propostes que va fer la setmana passada d'un conjunt vinculant de garanties de seguretat per part d'Occident.

"El que els Estats Units estan fent a Ucraïna són a les nostres portes... I haurien d'entendre que no tenim cap lloc on retirar-nos. Creuen que mirarem sense fer res?" va dir Putin.

"Si continua la línia agressiva dels nostres col·legues occidentals, prendrem mesures de resposta militar-tècnica adequades i reaccionarem amb duresa davant dels passos inamistosos".

Putin no va detallar la naturalesa d'aquestes mesures, però les paraules van reflectir les utilitzades anteriorment pel viceministre d'Afers Exteriors, Sergei Ryabkov, que havia advertit que Rússia podria tornar a desplegar míssils nuclears d'abast intermedi a Europa en resposta al que considera plans de l'OTAN per fer el mateix.

Rússia rebutja les acusacions ucraïneses i nord-americanes que podria estar preparant una invasió d'Ucraïna ja al mes que ve amb desenes de milers de tropes russes situades arran de la frontera.

Noticias relacionadas

contador