ep reino unido 20210107132303
TWITTER - Archivo

La desocupació al Regne Unit va baixar per quart mes consecutiu a l'abril, ja que les empreses van contractar més personal en resposta a la relaxació de les restriccions Covid-19. L'Oficina Nacional d'Estadística (ONS per les sigles en anglès) va assenyalar que el mercat de treball va mostrar nous signes de recuperació en permetre l'obertura de botigues no essencials i locals d'hostaleria a l'aire lliure en tot el Regne Unit.

La taxa d'atur va baixar al 4,7% durant els tres mesos fins a l'abril, percentatge que suposa al voltant d'1,6 milions de persones, en una modesta millora respecte al 4,8% dels tres mesos fins al març.

Les empreses van contractar personal per fer front a la demanda acumulada dels consumidors cansats del tancament, i el nombre de treballadors a les nòmines de les empreses va augmentar per sisè mes consecutiu, segons les xifres de maig d'HMRC, amb un increment de 197.000 persones, fins als 28,5 milions.

No obstant això, aquesta xifra segueix sent 553.000 per sota dels nivells registrats abans de la pandèmia de la Covid-19. Els adults joves, els treballadors del sector de l'hostaleria i els que viuen a Londres han estat els més afectats per la pèrdua d'ocupació durant l'últim any.

Les últimes xifres es produeixen després que Rishi Sunak rebutgés les peticions de les empreses per ampliar el pla de permisos, tot i el retard de quatre setmanes per a la flexibilització de les restriccions de la Covid-19, fixat prèviament pel 21 de juny. Els líders empresarials i els laboristes han advertit que si no es proporciona un nou suport econòmic es corre el risc que es perdin milers de llocs de treball aquest estiu, ja que el règim de permisos es redueix a partir de principis de juliol.

Sunak va dir que el pla del govern per a l'ocupació estava funcionant. "Entenem el valor de la feina i l'angoixa causada per la desocupació, per això seguim donant suport a les persones i als llocs de treball", va dir.

contador