La taxa d'inflació del Regne Unit es va disparar al desembre al 5,4% anual, el nivell més alt des del març de 1992, enfront del 5,1% del novembre, que ja era el màxim de la dècada, ja que l'augment dels costos de l'energia, el ressorgiment de la demanda i els problemes de la cadena de subministrament van continuar fent pujar els preus al consumidor.
L'escala dels preus a una fita de gairebé 30 anys ha superat les expectatives dels analistes que esperaven un increment del 5,2%.
En termes mensuals, els preus de consum van pujar un 0,5% i van superar les previsions dels economistes d'un augment del 0,3%.
L'augment del cost de la vida fa preveure que el Banc d'Anglaterra tornarà a apujar els tipus d'interès. Al desembre, el Banc d'Anglaterra es va convertir en el primer banc central important que va començar a elevar els costos dels préstecs des dels mínims de l'era de la pandèmia.
Els mercats seguiran a prop la propera reunió del Comitè de Política Monetària, que se celebrarà el 3 de febrer, en què els responsables de la política monetària estaran considerant una nova pujada dels tipus d'interès després de l'augment de 15 punts bàsics fins al 0,25% al desembre.
El banc també actua en el context d'un mercat laboral notablement ajustat, amb un nivell de vacants rècord i una ocupació que es manté per sota del nivell anterior a la pandèmia.