ep bandera de reino unido con el big ben de fondo
MICHAEL KAPPELER/DPA - Archivo

L'economia del Regne Unit va créixer un 2,1% a l'agost, per la desacceleració de la recuperació després de la pandèmia, que és més gradual del que esperaven els analistes.

El creixement estimat del PIB (producte interior brut) d'agost va ser inferior a les expectatives, ja que els economistes enquestats per Reuters esperaven una expansió mensual del 4,6%. La dada del vuitè mes de l'any segueix a una expansió del 6,4% al juliol, del 9,1% al juny i del 2,7% al maig, després d'una caiguda rècord del 19,5% a l'abril, segons l'Oficina d'Estadístiques Nacionals.

El PIB va créixer un 8% durant els tres mesos anteriors a agost, ja que les mesures de bloqueig van començar a disminuir, segons l'ONS.

D'altra banda, el sector de serveis del Regne Unit va créixer un 2,4% a l'agost, després d'un creixement del 5,9% al juliol. Va ser impulsat en gran part pel creixement de gairebé el 70% en la indústria de serveis d'aliments i begudes, que l'ONS va atribuir a la flexibilització de les restriccions i al pla del govern "Eat Out to Help Out".

Noticias relacionadas

contador