gb-boris-johnson-accuse-l-ue-de-menacer-d-un-blocus-alimentaire

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha reiterat aquest diumenge el seu clar escepticisme sobre la possibilitat d'un acord negociat que reguli la futura relació amb la Unió Europea, i ha reiterat la seva disposició a parlar amb les capitals europees en paral·lel a les converses amb Brussel·les que ha decidit perllongar amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

"Em temo que seguim molt distanciats en alguns aspectes clau, però on hi ha vida hi ha esperança, i continuarem parlant per veure què podem fer", ha explicat Johnson en una entrevista a Sky News, recollida per Europa Press, on ha descrit un panorama bastant pessimista sobre les properes converses, en particular en l'aspecte comercial.

"El Regne Unit no pot estar tancat en l'òrbita reguladora de la UE", ha tancat Johnson. "Si Ursula (Von der Leyen) s'ha mostrat optimista al respecte, a mi em sembla genial, però, des d'on sóc jo, hi ha problemes seriosos i molt, molt, molt difícils que actualment separen el Regne Unit de la UE", ha manifestat en relació a la possibilitat d'acabar comerciant amb Brussel·les sota la normativa de l'Organització Mundial de Comerç (OMC), cosa que implica que no hi hauria aplicació de preferències i sí quotes i aranzels en els intercanvis comercials.

"No abandonarem les converses, però he de insistir que hem de preparar per acabar sota les regles de l'OMC. Que ningú oblidi, ningú, que hem fet grans preparatius per a això. Estem treballant en això des de fa quatre anys i mig, especialment amb més intensitat durant els últims dos anys, però crec que la gent espera de nosaltres un esforç addicional", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador