El líder conservador i primer ministre britànic, Boris Johnson, ha comparegut després d'arrasar a les urnes aquest divendres. Durant les seves primeres declaracions després de conèixer el resultat electoral, ha declarat que la seva victòria amb una majoria absoluta en els comicis del 12 de desembre "posa fi a la miserable amenaça" que hi hagi al Regne Unit un altre referèndum de Brexit. Hores després, ha estat investit oficialment primer ministre del Regne Unit per la reina Isabel II. El líder "tory" es confirma així a la prefectura de govern, després d'assumir el càrrec per primera vegada el passat 24 de juliol, sense passar per les urnes, en substitució del seu col·lega dimissionària Theresa May.
Johnson, que havia arribat al poder al juliol sense la intervenció de les urnes, confirma amb aquest triomf el seu mandat al front del govern, amb la principal missió, segons ha subratllat, de concretar la sortida de la Unió Europea (UE) el 31 de gener "sense condicions ni peròs". El resultat dels comicis, el millor per als 'tories' des de l'era Thatcher li garanteix que tindrà via lliure al Parlament per culminar la sortida del Regne Unit de la UE, després de l'últim acord al qual va arribar a Brussel·les i la pròrroga concedida fins a finals de gener.
"Amb aquest mandat la majoria almenys podrà complir el Brexit, perquè aquestes eleccions impliquen que el compliment del Brexit és ara la decisió irrefutable, irresistible i indiscutible del poble britànic", ha assegurat el líder dels 'tories' durant un discurs davant de seguidors del seu partit a Londres després de fer-se amb una clara majoria absoluta a les eleccions legislatives. Ha traslladat als activistes 'tories' que el triomf a les urnes ha arribat gràcies a ells.
Després de retre homenatge als companys de partit que no han aconseguit revalidar el seu escó, el primer ministre ha destacat que el triomf de dijous és la major victòria del seu partit des de la dècada dels anys 80.
Johnson ha revalidat el seu càrrec com a primer ministre britànic, i amb honors. Amb 646 d'un total de 650 circumscripcions escrutades, els conservadors s'han fet amb 363 escons a la Cambra dels Comuns, un resultat molt per sobre dels 326 seients que es requereix per a la majoria absoluta. La cara amarga la posen els laboristes de Jeremy Corbyn, que han obtingut 202 parlamentaris, cosa que ha provocat una ràpida reacció del socialdemòcrata, que ja ha anunciat la seva dimissió.
En canvi, els laboristes es desplomen 42 escons en comparació amb els resultats de fa dos anys i mig i els Liberals Demòcrates també pateixen, amb una caiguda de 10 escons, cosa que deixa la seva representació en tan sols 11 parlamentaris.
Notable pujada també la del Partit Nacionalista Escocès de Nicola Sturgeon que aconsegueix 48 seients a la Cambra dels Comuns, 13 més que el 2017, cosa que dona ales a la seva amenaça de demanar un segon referèndum per Escòcia quan es materialitzi el divorci entre la UE i el Regne Unit.