boris-johnson-est-en-grande-forme-pourrait-reprendre-le-travail-rapidement

El primer ministre de Regne Unit, Boris Johnson, advertirà els líders de la Unió Europea (UE) aquest dilluns que han de concloure les discussions sobre el Brexit abans de la tardor "com a molt tard" per proporcionar un entorn segur a les empreses afectades per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. El 'premier' per primera vegada s'asseurà (virtualment) a negociar amb la presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen, per intentar desbloquejar la situació.

El Primer Ministre, el seu cap negociador del Brexit, David Frost, i el ministre de l'Oficina del Gabinet, Michael Gove, entaularan "converses d'alt nivell" amb Charles Michel, el President del Consell Europeu, Ursula von der Leyen, el President de la Unió Europea. Comissió, i David Sassoli, el President del Parlament Europeu. La Declaració Política del Regne Unit i la UE de la tardor passada va descriure que la cimera d'alt nivell ha de "fer un balanç del progrés amb l'objectiu d'acordar accions per avançar en les negociacions sobre la relació futura".

Les converses tindran lloc cada setmana entre el 29 de juny i el 27 de juliol per intentar arribar a un acord.

Fonts del número 10 van dir el diumenge que Johnson "deixarà clar que la negociació ara ha de concloure ràpidament, per donar certesa al públic i les empreses, d'aquí a la tardor a la tardor".

Johnson aprofitarà l'oportunitat de la trobada virtual per exigir un "Tractat de Lliure Comerç" (TLC) d'alta qualitat que sigui "consistent amb d'altres que la UE hagi acordat, com a part d'un resultat general equilibrat".

També reiterarà que el Regne Unit sortirà de la UE "passi el que passi" al final del període d'implementació d'11 mesos el 31 de desembre, després que el Regne Unit abandonés la UE el 31 de gener passat.

La setmana passada, el Regne Unit va assegurar a la UE que no sol·licitaria una extensió al període de transició del Brexit, que acaba a finals d'aquest any.

Un portaveu del govern del Regne Unit va afegir: "La reunió d'alt nivell sempre es va considerar com un moment per impulsar les negociacions. “Ara necessitem resoldre aquest punt i brindar certesa a les empreses al més aviat possible, va dir.

Noticias relacionadas

contador