jeremy-corbyn 20190226094809

El Partit Laborista del Regne Unit no donarà suport a cap intent del primer ministre Boris Johnson d'avançar les eleccions generals abans que expiri el termini del Brexit a finals del mes d'octubre, va dir a la CNBC el ministre de Justícia a l'ombra del Regne Unit, Yasmin Qureshi.

Tot apunta que aquest serà el curs dels esdeveniments després que Johnson hagi rebut una garrotada al Parlament aquest dimarts. Diversos membres del Partit Conservador han votat aquest dimarts al costat dels diputats laboristes per frenar els seus plans d'un Brexit dur el proper 31 d'octubre. La cambra baixa britànica procedirà aquest dimecres a forçar el govern a sol·licitar una nova ampliació del termini del Brexit, mentre que al primer ministre no li queden altres opcions més enllà d'una convocatòria electoral.

Qureshi, membre del parlament laborista a Bolton South East, va afirmar que Johnson estava esgotant el temps per poder treure al Regne Unit de la Unió Europea (UE) sense un acord establert. L'opinió entre els socialdemòcrates és que aquests comicis reforçarien la posició del 'premier' de procedir amb el divorci el 31 d'octubre, encara que no hi hagi cap tractat amb Brussel·les.

La data que s'estudia en el número 10 de Downing Street és el 14 o 15 d'octubre per la celebració de les eleccions, les terceres al Regne Unit durant els últims quatre anys. Però el govern necessita el suport de dos terços del Parlament per a la bestreta electoral, tasca difícil després que els 'tories' perdessin la seva majoria a la Cambra dels Comuns, per un diputat trànsfuga i per l'expulsió dels 21 diputats conservadors que van votar en contra dels plans de Johnson.

Molts parlamentaris laboristes veuen les eleccions anticipades com una "trampa" que podria permetre a Johnson implementar un Brexit sense acord durant la campanya, va escriure Mujtaba Rahman, director gerent per a Europa de la consultora política Eurasia Group, en una nota.

Noticias relacionadas

contador