ep el primer ministro italiano giuseppe conte
Roberto Monaldo/LaPresse via ZUM / DPA

El ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, ha confirmat que les restriccions de moviments i activitats aplicades per frenar l'expansió del coronavirus s'allargaran almenys fins al 13 d'abril, deu dies més del termini establert a l'última pròrroga.

Speranza ha confirmat en un discurs al Senat que l'Executiu considera necessari estendre "totes les mesures de limitació d'activitats i de desplaçaments individuals" aprovades fins avui, informa el diari 'Il Corriere della Sera'.

En aquest sentit, ha anomenat a no caure en l'"optimisme fàcil" i ha advertit que, en qualsevol cas, l'aixecament de les restriccions en vigor no serà sobtat, sinó mitjançant una "fase de transició". El Govern vol d'aquesta manera evitar que sorgeixin nous focus i que la corba s'inverteixi.

El responsable de Sanitat ha subratllat que els experts assenyalen que Itàlia està seguin "el camí correcte" i que les "dràstiques" mesures "estan començant a donar resultat". El país ha aconseguit alentir els contagis, encara que suma ja un total de més de 105.000 positius i més de 12.400 morts.

Noticias relacionadas

contador