putin rusia

El Grup dels Set (G-7) ha advertit aquest diumenge en un comunicat que Rússia s'enfronta a grans conseqüències i a greus costos si el president Vladimir Putin ataca Ucraïna.

Els serveis d'intel·ligència dels EUA estimen que Rússia podria estar planejant una ofensiva en diversos fronts sobre Ucraïna al proper any, amb la participació de fins a 175.000 soldats, segons diverses agències.

"Rússia no hauria de tenir cap dubte que una nova agressió militar contra Ucraïna tindria conseqüències massives i un cost sever com a resposta", inclou la declaració. "Reafirmem el nostre compromís infrangible amb la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna, així com el dret de qualsevol estat sobirà a determinar el seu propi futur", afegeix.

Un comunicat emès per l'ambaixada russa a Londres dissabte a la nit, abans que s'informés del document conjunt del G7, deia que l'ús freqüent per part de la Gran Bretanya de la frase "agressió russa" durant la reunió de Liverpool era enganyós i estava dissenyat per crear una causa al voltant del G7.

"Rússia ha fet nombroses ofertes a l'OTAN sobre maneres de disminuir les tensions. El fòrum del G7 podria ser una oportunitat per discutir-les, però fins ara no sentim més que eslògans agressius", assenyalava el comunicat de l'ambaixada.

Noticias relacionadas

contador