boris-johnson-brexit 20190915093931

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha assegurat, durant un discurs aquest dimarts a l'Assemblea de l'ONU que si alguns parlamentaris britànics se sortissin amb la seva, el Brexit seria un procés interminable, com el turment de la figura mitològica grega Prometeu.

Segons la llegenda, el déu grec Zeus va castigar Prometeu per robar el foc dels déus confinant en una muntanya on un àguila famolenca li devoraria el fetge. Com era immortal, l'òrgan li creixia de nou, així que cada nit tornava tan cruel depredador a menjar-se'l, amb la qual cosa el sofriment era inimaginable i etern.

Aquest procés etern s'assembla, per a Johnson a la "experiència del Brexit al Regne Unit, si alguns dels nostres parlamentaris arriben a sortir-se amb la seva", va dir el primer ministre durant la reunió anual de líders mundials per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Més de tres anys després que el Regne Unit votés, amb un 52% a favor i un 48% en contra, en un referèndum per abandonar la Unió Europea (UE), el país segueix profundament dividit sobre el tema i el procés Brexit s'ha vist sumit en la confusió. Johnson ha promès que la Gran Bretanya abandonarà la UE abans del 31 d'octubre, passi el que passi.

Noticias relacionadas

contador