1568620055 concierto m sica

Les restriccions amb motiu del coronavirus han enxampat de ple l'inici de l'època de festivals i concerts multitudinaris. Encara que moltes de les grans cites ja s'han ajornat, molts organitzadors estan pendent dels esdeveniments de les pròximes setmanes per decidir si cancel·len l'esdeveniment o si el postposen a una altra data. Mentrestant, els assistents es pregunten què passarà amb els diners de les entrades, en vista de les martingales que estan fent els distribuïdors.

Excepte cancel·lació total de l'esdeveniment o que se'n modifiqui de la data de celebració, l'entrada no pot ser objecte de devolució, ni canvi. Així, en el cas que el festival o concert es cancel·li definitivament, l'usuari té dret a rebre els diners que n'havia pagat, tot i que pot ser que no se li retornin els costos de distribució. Si en canvi l'esdeveniment en qüestió canvia de data, el públic té l'opció de sol·licitar una devolució.

No obstant això, aquesta sol·licitud té un termini de tramitació que sol anar des dels 14 als 30 dies a partir de la data de publicació de l'ajornament del festival o concert. Després que hagi passat aquest termini, si no s'ha sol·licitat una devolució, s'entendrà que l'usuari té intenció de fer servir aquesta entrada en la nova data fixada pel promotor, i que l'entrada serà vàlida en tot moment.

I aquí hi ha precisament una de les argúcies. Aquests dies, molts esdeveniments s'estan posposant mesos. Un temps prou ampli perquè l'usuari no pugui conèixer amb exactitud si la nova data li anirà bé o no, cosa que ha de decidir en aquest termini determinat. A més, els organitzadors es reserven el dret de modificar o suspendre les actuacions proposades en el cas dels festivals. I en aquest cas, la devolució tampoc no seria una opció, de manera que l'usuari pot trobar-se que no pot recuperar els diners d'una entrada per la qual ha pagat per veure a un determinat cantant o grup que finalment no actuarà, per les circumstàncies que siguin.

Recentment, la companyia multinacional de venda d'entrades Ticketmaster va decidir canviar les polítiques de devolució. A Espanya, ha anunciat que retornarà l'import de les entrades adquirides dels esdeveniments que s'hagin posposat, però als EUA s'ha guanyat la denúncia d'un usuari en decidir que només reemborsarà les entrades dels espectacles cancel·lats, enlloc de fer-ho també per als programats per a un altre dia.

ESDEVENIMENTS MASSIUS

"Les reunions més grans, com els concerts o els esdeveniments esportius, seran els últims que retornaran. El pronòstic més realista és la tardor de 2021, com a molt d'hora". Són les paraules de fa una setmana a The New York Times Magazine del director de l'institut de transformació sanitària de la universitat de Pennsilvània, Ezequiel Emanuel, parlant sobre un retorn a la normalitat i a l'organització d'aquesta mena d'esdeveniments. Una opinió compartida per la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que fa uns dies afirmava que "les aglomeracions tindran limitacions per mantenir la distància de seguretat" com a mínim fins que no hi hagi una vacuna contra el coronavirus.

De moment, els productors musicals xifren en més de 100 milions d'euros les pèrdues directes, i la indústria dels esdeveniments musicals preveu pèrdues d'uns 550 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador