ep varios coches esperan a pasar un control de movilidad por le confinamiento
Manuel Ángel Laya - Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha posat sobre la taula la possibilitat d'un tancament perimetral total durant el pont de Sant Josep i Setmana Santa segons l'esborrany alqual ha tingut accés El Mundo i que està previst que es debati demà durant la reunió del Consell Interterritorial amb les comunitats autónomas.

El primer dels tancaments es produirà entre el 17 i el 21 de març mentre que el segon, coincidint amb la festivitat de Setmana Santa serà entre el 26 de març i el 9 d'abril. A més, plantejaran que durant aquests dos períodes el toc de queda s'unifiqui a tot el país, de 22.00 a .06.00 hores.

La majoria dels territoris han mostrat durant els últims dies la seva intenció de tancar durant la Setmana Santa. De fet, la Comunitat de Madrid ha estat l'única que ha mostrat una postura clarament contrària arribant a afirmar que li "repugna el paternalisme" amb el qual es vol tancar les comunitats durant les festes.

Malgrat la seva negativa, acatarà les normes que s'acordin dimecres durant l'Interterritorial tot i considerar-les un "abús de poder". La madrilenya advoca per acordar mesures intermèdies.

Madrid és, junts amb Extremadura, les Illes Canàries i les Illes Balears, l'única comunitat autònoma que actualment no compta amb restriccions en la mobilitat. No obstant això, si es mantenen les limitacions per zones bàsiques de salut.

PERSPECTIVES OPTIMISTES PER A L'ESTIU

L'objectiu de tancar per Setmana Santa no és altre que salvar l'estiu. De fet, les perspectives de Govern són "optimistes" gràcies a l'avanç de la vacunació. L'executiu de Pedro Sánchez manté que podrien arribar al 70% de la població immunitzada a finals d'estiu.

Així ho ha assenyalat en una entrevista a Canal Sud Ràdio la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, una vegada que ha apuntat que la Setmana Santa cal mirar-lo amb "prudència" davant les dades d'incidència de la pandèmia i amb la aprovació aquest dimecres d'un pla durant el Consell Interterritorial de Salut per "seguir avançant en la contenció del virus".

"Ara hi ha un element diferent, la vacuna, i a l'abril rebrem cinc milions de dosis", ha insistit Maroto, que s'uneixen a l'aprovació "en qüestió de dies" de la vacuna de Johnson & Johnson, que "ens donarà una escala molt important, perquè només necessita una dosi".

Noticias relacionadas

contador