ep agricultores y tractores se concentran frente a la consejeria de medio ambiente y rural del
Eduardo Sanz - Europa Press

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, es reuneix aquest dilluns amb les comunitats autònomes per abordar les protestes dels agricultors i ramaders espanyols que continuen en la seva lluita contra les noves regulacions europees, així com reclamant més flexibilitat de la Política Agrària Comuna (PAC) o ajuts pels problemes de sequera. Els talls de trànsit derivats de les protestes persisteixen a les carreteres del país.

Després de la segona reunió celebrada amb les principals associacions –Asaja, UPA i COAG–, i malgrat que es va aconseguir arribar a un punt intermedi en algunes peticions, el sector va decidir mantenir el calendari de protestes.

En aquesta reunió amb les comunitats autònomes, Planas ha avançat que, a més de donar la seva opinió, "acceptarà i escoltarà" els suggeriments que plantegin els consellers autonòmics de cara a la reunió del Consell de Ministres d'Agricultura de la Unió Europea a Brussel·les a la qual assistirà el Govern la setmana que ve.

"Parlarem d'aquests temes, acceptaré i escoltarem els seus suggeriments de cara que els defensem a Brussel·les. També donaré la meva opinió, els posaré deures, perquè els han de fer", ha afegit.

El ministre ha avançat que té la intenció de demanar la col·laboració de les comunitats autònomes per a la unificació de les inspeccions i altres aspectes.

"Suggeriré a les comunitats autònomes que dins de l'àmbit de les seves competències coordinin les seves actuacions de manera que es pugui efectuar en una situació agrícola i ramadera una sola inspecció de l'àrea. Crec que és una mesura de simplificació que no existeix", ha destacat.

Ja es compleixen tres setmanes al llarg de les quals agricultors i ramaders estan travessant les carreteres del país amb els seus tractors amb motiu de la seva protesta. A Terol, està tallada avui la carretera A-23 en ambdós sentits al quilòmetre 116. La DGT ha avisat que és un tall total.

contador