ep 20 february 2020 south korea seoul a medical worker sterilizes a government building amid the
-/YNA/dpa

Navarra ha activat aquest dilluns el protocol contra el coronavirus ja que, pel que sembla, quatre persones que estan sent ateses al Complex Hospitalari de Navarra (CHN), a Pamplona podrien patir aquesta afecció.

S'està procedint a analitzar si aquestes persones que presenten símptomes, podrien estar afectades pel virus. Es tracta de quatre estudiants, tres italianes, d'intercanvi, i una espanyola.

Les autoritats de la regió italiana del Vènet han anunciat la suspensió del Carnaval de Venècia mentre que el govern local llombard ha cancel·lat els esdeveniments previstos al teatre de la Scala, com a part de les mesures de contenció decretades pel Govern italià per contenir el brot de coronavirus, que ja ha causat set morts, mentre el nombre de casos confirmats ascendeix a més de 200.

De moment, 26 persones estan hospitalitzades en vigilància intensiva, segons ha informat el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli. Llombardia acapara la immensa majoria dels casos, 93, seguida de Vènet, amb 24, comptant els dos morts per la malaltia. A aquestes regions se sumen Emília-Romanya, amb nou casos, Piemont, amb sis casos i el Laci, amb dos més, segons ha enumerat Borrelli en una entrevista amb Sky TG24.

Els esforços de contenció passen per trobar l'anomenat pacient zero, origen del contagi a Itàlia. "És molt important que ho identifiquem, d'aquí el fort cordó sanitari que hem instal·lat. I és important perquè d'aquesta manera es pot reconstruir la cadena de contactes i possibles infeccions", ha explicat el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, en declaracions recollides per 'La Repubblica'.

2.600 MORTS A LA XINA

El Ministeri de Sanitat de la Xina ha confirmat aquest dilluns que ja són 2.592 persones les que han mort a causa del brot del nou coronavirus, i 77.345 els infectats. Les autoritats sanitàries xineses han indicat que s'han registrat 409 nous casos de coronavirus i que 150 persones han mort a causa del brot durant el diumenge al país asiàtic; d'aquestes, 149 s'han registrat a la província de Hubei, on es troba Wuhan --epicentre del brot--, i en una a la província insular de Hainan.

Durant el diumenge, s'han confirmat 620 nous casos sospitosos de coronavirus, mentre que 1.846 pacients han estat donats d'alta de l'hospital després d'haver-se recuperat. Per part seva, el nombre de casos greus ha disminuït en 1.053 fins a quedar-se en 9.915.

En total, 3.434 persones encara són sospitoses de poder estar infectades pel coronavirus i 24.734 persones han rebut l'alta mèdica a diferents hospitals de tot el país, han afirmat les autoritats sanitàries de la Xina.

El Ministeri de Sanitat ha fet públic també que s'està tractant 635.531 persones que van tenir contacte amb pacients contagiats pel coronavirus. D'aquestes, 16.758 han completat el període d'observació aquest diumenge, mentre que 97.481 segueixen sota supervisió mèdica.

Fins al moment, s'han confirmat 74 casos de coronavirus a Hong Kong, entre els quals s'inclouen dues morts, i deu casos a Macau. A més, dotze pacients han estat donats d'alta a Hong Kong després de recuperar-se del virus, i sis més a Macau.

Noticias relacionadas

contador