• Disposaran de 15 dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients
  • Encara que deixa en suspens el termini de compareixença i formulació d'al·legacions per a la Generalitat
ep la banderaespana ondeatribunal constitucional
EUROPA PRESS

El Ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat per la Mesa del Parlament català contra l'aplicació de l'article 155 de la Carta Magna que va dissoldre el Govern de la Generalitat presidit per Carles Puigdemont i va convocar eleccions autonòmiques.

A la seva resolució, l'Alt Tribunal acorda donar trasllat de la demanda al Congrés dels Diputats, al Senat i al Govern, així com a la Generalitat de Catalunya, sobre aquesta admissió a tràmit i disposaran de 15 dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients.

Així mateix, el Constitucional deixa en suspens el termini de compareixença i formulació d'al·legacions per a la Generalitat "per tal d'evitar un conflicte en la defensa dels interessos de l'Estat i de la Comunitat Autònoma de Catalunya". L'esmentat termini quedarà suspès durant el temps en què, en virtut de les mesures aprovades el 27 d'octubre, el Consell de Ministres exerceixi les funcions i competències que corresponen al Govern català.

Aquest és el segon recurs contra l'aplicació de l'article 155 que el Tribunal Constitucional admet a tràmit. El primer va ser el que van presentar al desembre Units Podem i En Comú i l'Alt Tribunal va decidir estudiar-lo el passat 10 de gener.

La mera admissió del recurs no comporta -mentre no es resolgui sobre el fons- cap suspensió de les mesures acordades per l'Executiu de Mariano Rajoy, ja que la pèrdua de vigència dels assumptes que arriben al tribunal de garanties només es produeix automàticament quan el recurs és presentat pel Govern central, cosa que no ocorre en cap dels casos que versen sobre l'article 155.

Noticias relacionadas

contador