ep rued de prensa de la portavoz del gobierno maria jesus montero tras el consejo de ministros
MONCLOA

El Govern ha negat rotundament que es plantegi baixar el sou dels funcionaris. "És una notícia falsa més de les que s'estan publicant en els últims dies", ha assenyalat María Jesús Montero, ministra d'Hisenda.

El diari La Razón ha publicat aquest dimarts que el Govern estudiava "abaixar un 2% el salari dels empleats públics" per mitigar l'impacte de la crisi i estalviar 3.000 milions d'euros. "No contemplem abaixar el salari als treballadors públics. I menys quan estan fent un enorme esforç", ha afegit Montero.

El que sí ha confirmat el Govern és la posada en marxa del primer tram de la línia d'avals a pimes que va ser aprovada fa uns dies, xifrada en 20.000 milions d'euros, i que cobrirà el 80% dels préstecs concedits a aquestes empreses per fer front a les dificultats que està provocant el coronavirus.

La línia d'avals aprovada ascendia a un total de 100.000 milions d'euros, encara que el Consell de Ministres només n'ha posat en marxa el primer tram.

Segons ha explicat la ministra portaveu i d'Hisenda, María Jesús Montero, es tracta de garantir un sistema de liquiditat que "preservi l'activitat productiva i l'ocupació" en el moment actual, i que ajudi a pal·liar en la mesura que sigui possible l'"impacte econòmic" que està provocant el Covid-19 i les mesures adoptades per intentar contenir l'avanç de l'epidèmia, com és l'estat d'alarma i tot el que comporta.

Noticias relacionadas

contador