ep el presidente del gobierno pedro sanchez inaugura el curso politico en el palacio de la moncloa a
Ricardo Rubio - Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que el Consell de Ministres aprovarà aquesta setmana l'atur a les treballadores de la llar, posant fi així a “una injustícia absolutament inacceptable”.

En un acte amb ciutadans a La Moncloa per obrir el nou curs polític, el líder de l'Executiu de coalició, en resposta a una treballadora del sector, ha assegurat que “demà aprovarem la norma que garanteix el subsidi de desocupació a les treballadores de la llar” .

"Som coherents amb una cosa que despleguem des que tinc l'honor de ser president del Govern i és reconèixer drets laborals, la dignitat laboral a diferents col·lectius i, per descomptat, assumir com a propi un mandat i una petició de l'Organització Internacional del Treball" , ha afegit Sánchez.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va afirmar a la setmana passada que això suposarà un "pas endavant" per part d'Espanya, cosa que permetrà al país situar-se "a l'avantguarda". A més, ha destacat l'"enorme calat feminista" d'aquesta mesura.

Pel que fa a l'acte, bona part de la intervenció de Sánchez ha estat per analitzar la situació econòmica actual derivada del conflicte d'Ucraïna i l'escalada de la inflació. "Vivim un temps complex i difícil", ha declarat Sánchez, que creu que la situació és d'"incertesa" i que "no podem caure en la por, la desconfiança i el desànim".

El líder de l'Executiu ha subratllat que "els fonaments de l'economia espanyola són sòlids" i que "el pitjor" que es pot fer és deixar-se emportar per discursos catastrofistes. "Davant d'aquesta mena de profetes de la catàstrofe, cal mirar les dades i saber quina és la realitat en tota la seva amplitud. Les dades ens diuen que l'economia espanyola està creixent a més ritme que les europees", ha sentenciat Sánchez.

contador