zuckerberg
Chip Somodevilla/Getty Images

El director executiu de Meta, Mark Zuckerberg, assegura que el gegant de les xarxes socials va rebre "pressions" perquè "censurés" durant la pandèmia els continguts relacionats amb la covid-19, segons ha escrit en una carta adreçada al Comitè Judicial de la Cambra de Representants dels EUA.

  • 536,32$
  • 0,57%

Hi assenyala que, "el 2021, alts funcionaris de l'Administració Biden, incloent-hi la Casa Blanca, van pressionar repetidament els nostres equips durant mesos perquè censuressin certs continguts sobre la covid-19, incloent-hi l'humor i la sàtira, i van expressar molta frustració amb els nostres equips quan no hi vam estar d'acord”.

A parer seu, afegeix que la "pressió del govern va ser incorrecta", però que la decisió d'eliminar o no qualsevol contingut va ser exclusivament de Meta.

"La nostra posició ha estat clara i consistent: creiem que les empreses tecnològiques i altres actors privats han de tenir en compte els efectes que les seves accions tenen sobre el poble nord-americà, alhora que prenen decisions independents sobre la informació que presenten", ha dit Zuckerberg.

A la seva missiva, el director executiu de Meta destaca que creu "fermament que no hem de comprometre els nostres estàndards de contingut a causa de la pressió de qualsevol Administració en qualsevol direcció".

"Estem a punt per contraatacar si una cosa com això torna a succeir", alhora que ha subratllat que havia pres algunes decisions que "amb el benefici de la retrospectiva i la nova informació", el gegant tecnològic no tornaria a prendre.

Noticias relacionadas

contador