ep archivo   zara 20230323132303
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

Zara, en col·laboració amb la companyia especialitzada en reciclatge tèxtil Circ, llança la primera col·lecció realitzada amb materials reciclats procedents de residu tèxtil de barreges de polièster i cotó. Aquesta col·lecció càpsula per a dona estarà disponible a 11 mercats a partir del 17 d'abril.

  • 45,42€
  • -0,59%

És la primera vegada que es llança una col·lecció de peces confeccionades a partir de polièster i lyocell reciclats procedents de la separació de residu tèxtil multifibra.

Zara i Circ afronten així un dels reptes més importants en la indústria de la moda: separar fibres de polièster i cotó -teixit comunament conegut com a policotó- per desenvolupar noves matèries primeres reciclades amb què crear noves peces. La innovadora tecnologia de reciclatge de Circ ha permès, per primer cop, separar les fibres combinades de polièster i cotó i recuperar-ne els dos components.

Gràcies a la utilització d'aquesta tecnologia, Zara i Circ han desenvolupat una col·lecció amb peces de lyocell en què el 50% de la fibra procedeix de residu de policotó i peces de polièster amb un 43% d'aquesta fibra procedent d'aquest residu tèxtil. Sota la direcció creativa de l'equip de disseny de Zara Woman, la col·lecció presenta peces fluides i lleugeres en tons bordeus, ideades per ser reciclades un cop més al final del cicle de vida.

"Creiem que la nostra aliança amb Zara pot suposar un canvi realment transcendental en la visió que tenen els consumidors de la sostenibilitat a la indústria de la moda", explica Peter Majeranowski, CEO de Circ.

Afegeix que “és la primera vegada que peces elaborades de polièster i lyocell reciclats procedents de residus de policotó arriben a les mans dels consumidors. Estem fent importants passos per tractar de convertir la circularitat en el nou estàndard en la indústria tèxtil. A Circ i Zara apostem per un nou futur en el qual, totes les peces de roba que formen part dels nostres armaris provinguin de materials reciclats i siguin alhora reciclables”.

"Aquesta col·lecció és el millor exemple que la innovació i investigació en noves fibres i la col·laboració amb experts són dos pilars fonamentals per seguir avançant en la circularitat dins de la indústria tèxtil. La tecnologia de Circ obre la porta a separar i reciclar una de les barreges més comunes al nostre sector. A Zara i Inditex, com a agents de canvi, volem liderar la transformació del nostre sector creant propostes de moda des de la circularitat", explica Javier Losada, director de Sostenibilitat d'Inditex.

La col·laboració entre Circ i Zara forma part de la decisió del Grup Inditex d'entrar l'any passat al capital de Circ amb l'objectiu d'accelerar l'escalat industrial de solucions dirigides a avançar en la circularitat del sector tèxtil. Aquesta participació és la primera d'aquesta naturalesa que realitza Inditex en el marc del seu Sustainability Innovation Hub (SIH) com a estímul a la innovació tecnològica i a la millora de la circularitat al producte.

Noticias relacionadas

contador