la secretaire americaine au tresor janet yellen s exprime lors d une conference de presse a washington

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, ha reconegut estar "preocupada" pels controls d'exportació que la Xina ha introduït i pels quals, a partir de l'1 d'agost, les empreses que vulguin exportar metalls utilitzats per a la fabricació de semiconductors hauran de sol·licitar llicències.

"M'han preocupat particularment les accions punitives que s'han pres contra les empreses nord-americanes durant els últims mesos". "També em preocupen els nous controls d'exportació anunciats recentment per la Xina sobre dos minerals crítics utilitzats en tecnologies com els semiconductors".

Així ho ha expressat durant una reunió amb empreses nord-americanes a Pequín. "Encara estem avaluant l'impacte d'aquestes accions, però ens recorden la importància de construir cadenes de subministrament resilients i diversificades", ha afegit.

Durant la trobada, Yellen ha recordat que a les seves reunions amb el govern xinès, "va deixar clar que les accions que prenem per protegir la nostra seguretat nacional estan dissenyades per tenir objectius específics". "Es basen en consideracions directes de seguretat nacional i no es fan per obtenir un avantatge econòmic sobre la Xina".

Això suposa la primera visita de Yellen a la Xina sota l'administració del president Joe Biden. A més, la secretària del Tresor ha destacat que els EUA "no busquen" separar la seva economia de la de la Xina i que la "competència econòmica saludable" beneficia les dues parts.

Noticias relacionadas

contador